Informatie

Wat betekent dat, integraal?

Als integraal arts kijk ik met een brede blik naar jouw gezondheid. Naar je klachten en hoe deze zijn ontstaan, maar ook naar wie jij bent en wat belangrijk is voor jou. Er zijn veel verschillende factoren die invloed hebben op ziekte en gezondheid. Er is dan ook vaak best veel wat je kunt doen om je beter te voelen. We zetten samen op een rij hoe jij je gezondheid de goede kant op kunt sturen.

Ik geef hierbij onder andere adviezen over voeding, beweging, slaap, ademhaling en ontspanning. Ook kunnen we gebruik maken van aanvullende, soms niet-reguliere, behandelingen als deze bij jouw klachten bewezen en veilig zijn. Denk bijvoorbeeld aan mind-body technieken, supplementen, of het verbeteren van de darmflora.

Kortom, we maken samen een plan wat bij jou past, met als doel dat jij zelf meer grip krijgt op je gezondheid.

Het traject

 1. Telefonische kennismaking – geheel vrijblijvend
  We beginnen met een gratis telefonische kennismaking. Daarin kunnen we bespreken wat ik voor jou kan betekenen en wat voor soort traject geschikt voor jou zou zijn.
 2. Intake – 1 tot anderhalf uur
  Voorafgaand aan de intake vul je een vragenlijst in. De intake zelf duurt één tot anderhalf uur. De intake kost 150 euro (inclusief voorbereidingstijd).
 3. Analyse en behandeling – 1 uur
  In het vervolgconsult bespreken we mijn analyse van je klachten. Ik geef je uitleg over onderliggende oorzaken of over factoren die de klachten in stand houden. Vervolgens maken we een persoonlijk plan met daarin een overzicht van 1) de adviezen waar je zelf mee aan de slag kunt 2) aanvullend onderzoek wanneer nodig 3) eventuele behandelingen waar je verbetering mee mag verwachten. Dit kunnen zowel reguliere als niet-reguliere behandelingen zijn, het gaat om het effect ervan bij jouw specifieke probleem. Dit consult kost 100 euro
 4. Aan de slag – 3 tot 6 maanden
  Gedurende 3 tot 6 maanden vinden er ongeveer 4 vervolgconsulten plaats. Deze duren 30 tot 60 minuten. Tijdens dit traject begeleid ik je naar een gezonde manier van leven en vinden zo nodig aanvullende behandelingen plaats. Tussendoor en aan het eind van het traject evalueren we de effecten en bespreken hoe jij hiermee, zonder dokter, verder kan. De kosten van deze vervolgconsulten zijn 50 euro per half uur.
 5. Toch liever iets anders?
  Heb je een korte vraag of denk je dat dit traject niet passend is bij jouw probleem? Dan ben je welkom voor een eenmalig los consult. In overleg kunnen we de duur en de vorm van het traject aanpassen naar jouw wens. Het gaat erom dat het resultaat geeft en dat je er vervolgens zelf mee verder kunt. Een eenmalig los consult kost 100 euro per uur en wordt per half uur in rekening gebracht.

Vergoeding

Doordat ik lid ben van de Artsen Vereniging Integrale Geneeskunde (AVIG), kunnen de consulten soms (deels) vergoed worden volgens de polisvoorwaarden in het aanvullende pakket. Informeer hiernaar bij je verzekeraar.